Over Zoe Zulu Productions

Zoe Zulu Productions is een bedrijf waar iedereen de Afrikaanse cultuur in zijn hart heeft. Ons motto is om echt ‘straight out of Africa’ te zijn.

Doordat onze organisatie een etnisch Afrikaanse achtergrond heeft, kunnen wij ook aangrenzende onderwerpen aanbieden, zoals: coaching bij je Zoeloe-dialect, demonstraties van kleding en gewaden, culturele muziek- en dansworkshops, en presentaties van etnisch Afrikaanse kunst en handvaardigheid. Al deze activiteiten vormen een waardevolle aanvulling op onze workshops en lezingen.

We richten ons met name op het samenbrengen van mensen met een verschillende afkomst, religie en cultuur om zo de kennis en het begrip van andere culturen sterk te verbeteren. Onze lessen helpen bij het kweken van meer begrip voor andere culturen in onze moderne, multiculturele samenleving.

Via deze wegen leren we met name kinderen talen en culturele aspecten. Dit is ook een gangbare methode die werkt om het ijs te breken in onze moderne en diverse samenleving.

Onze missie: de reis van een Swazische door het delen van culturen.

Onze visie: jij, ik en iedereen – genieten om te leven in een gezonde, diverse samenleving!

Zoë Dlamini-Sas, oprichtster en enige eigenaresse van Zoe Zulu Productions, is geboren en getogen in Kingdom of Eswatini ook bekend als Swaziland, een bergachtig land dat aan drie kanten wordt omsloten door Zuid-Afrika en in het noorden grenst aan Mozambique. De familie Dlamini vormt het koninklijke huis van Kingdom of Eswatini. De huidige koning Mswati III is de laatst overgebleven regerende koning in Afrika en is zeer geliefd bij zijn volk.

Ik woon al 12 jaar in Nederland en heb in 2016 Zoe Zulu Productions opgericht. Door mijn passie voor reizen en interesse in andere culturen, afkomsten, tradities en geschiedenis ben ik uiteindelijk neergestreken in Wijchen.

Het viel mij echter op dat Nederlanders enorm veel van reizen houden, ook naar Afrika, maar dat mensen niet veel afweten van mijn thuisland, haar rijke cultuur en mooie landschap. Ik besloot daar iets aan te doen en richtte ZZP (Zoe Zulu Productions) op, dat tot mijn grote vreugde heel succesvol blijkt te zijn.

Ik vond het geweldig om mijn cultuur met mijn Nederlandse vrienden te delen. ‘Reis’ samen met mij naar Afrika, zonder dat je daarvoor het land uit hoeft!

Kennis van de ene cultuur opent deuren naar andere. Je haalt er dubbel voordeel uit!

Wat we doen?

Wij wakkeren bij mensen de interesse aan om andere culturen te ontdekken. Dit doen we door in te spelen op het sociale aspect van de multiculturele samenleving en in het bijzonder door een beter begrip van en inzicht in Afrika en haar culturen te kweken.

Dit probeert Zoe Zulu Productions op een aantal verschillende manieren te bereiken, zoals: culturele workshops en toneelvoorstellingen voor scholen, theaters en iedereen die is geïnteresseerd in een nieuwe cultuur. We geven acteurs de kans om een rol in een andere taal te spelen, met dezelfde vaardigheden en zelfverzekerdheid die je ook bij de productie van de ‘Lion King’ ziet..

  Theatervoorstellingen
  Presentaties over Swaziland
  Festivals en culturele beurzen

Workshops Afrikaanse muziek en dans (individueel/groep)
Demonstraties en verkoop Afrikaanse kunst en handwerk
Muziek entertainment voor bedrijven,evenementen etc.

Via onze service kunt u ook acteurs trainen die een bepaalde taal spreken. Door middel van coaching via Skype bieden we acteurs uit Nederland en daarbuiten de kans om hier in een voorstelling te spelen.

We helpen acteurs met hun zelfverzekerdheid bij het zingen, zodat ze zich minder onzeker voelen. Zo kunnen ze zich helemaal focussen op het neerzetten van een dynamische en onvergetelijke act.